Mascarpone siera torte ar zemenēm
Kāzu vai dzimšanas dienas tortes gatavošana nav vienkārši bizness, bet emocijas! Fantastiska sajūta, kad esi kādu iepriecinājis ar savu darinājumu!
- Gatavo biskvītu: olas puto ar cukuru (cik olas, tik karotes cukurs), līdz masa sabiezējusi.
- Piesijā miltus (tikpat karotes miltus, cik olas), lēnām miltus pa daļām iemaisa masā.
- Sagatavo biskvīta veidni: malas un pamatni apsmērē ar taukvielām un apsijā ar miltiem.
- Biskvīta mīklu lej veidnē un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādi apmēram 15 min - atkarīgs no biskvīta biezuma). Gatavību var pārbaudīt ar koka izbulīti - ja nelip, tad ir gatavs.
- Biskvītu ar visu formu liek atdzesēties, tikmēr saputojam putukrējumu, cukuru un vanilīnu pievienojam pēc garšas.
- Pukrējumam pievieno 1:1:1 Maskarpone sieru un Ricottas biezpienu, visu masu vēl reizi uzputo un pārbauda saldumu - ja vēlas saldāku, pievieno vēl cukuru un uzputo atkārtoti.
- Atdzisušo biskvītu izņem no formas un uzmanīgi šķērsām pārgriež divās kārtās.
- Uz pirmās biskvīta daļas uzliek vienu trešo daļu krēma un izlīdzina.
- Sariež nomazgātas un nosusinātas zemenes un vienmērīgi uzliek uz krēma. Uzklāj otru kārtu krēma un uzliek virsū otru biskvīta kartu.
- Atlikušo krēmu klāj uz virsmas un sānu malām, visu izlīdzina, lai ir vienmērīgs gludums. Ievieto ledusskapī atdzist, kamēr gatavojam dekorēšanas materiālus.
- Gatavo mastiku, ko pārklāt tortei: 0,5 k pūdercukura ieber traukā, uzbriedina un izšķīdina 20 ramus želantīnu un pielej pūdercukuram. Piepilina pāris piles etiķi (es izmantoju ābolu etiķi). Var piepilināt pārtikas krāsu, ja vēlas iegūt kādu toni. Pacietīgi mīca masu, līdz veidojas viskoza masa. Atstāj nedaudz masas mini bumbiņām, bet uzreiz jāliek maisiņā, jo ļoti ātri sakalst.
- Izņem torti un novieto ērtā vietā, lai varētu tai uzklāt mastiku.
- Tikko samīcīto mastiku plāni izrullē apaļā formā diametrā nedaudz platāku par torti. Izrullēto mastiku uzrullē uz mīklas ruļļa un no vienas puses sāk uzklāt/atritināt uz tortes. Mastikas malām jāsniedzas līdz tortes sānu malām, ideāli, ja var pabāzt mastiku zem tortes.
- izlīdzina virsmu un sānu malas, nogludina ar neasu, gludu priekšmetu.
- No atlikušās mastikas saveļ mazas lodītes.
- Ūdens peldē izkausē pavisam nedaudz baltās šokolādes un iepilda pergamenta tūtiņā.
- Katru lodīti samitrina ar šokolādi un pielīmē pie tortes malas.
- Gatavo ziedus dekorēšanai: torti var rotāt ar grieztām rozēm, frēzijām un visiem tiem ziediem, kuri nedod tortei sūrumu.
- Rozēm ļoti tuvu pie zieda nogriež kātiņu un uzpilina šokolādi, šādi pielīmējot ziedu pie tortes. Veido vēlamo kompozīciju.
- Gatavo torti novieto vēsā vietā līdz +6 grādiem līdz pasniešanas brīdim.
Komentāri
Ierakstīt komentāru